Många individer upplever att deras arbetsuppgifter är belastande och en orsak till deras sämre välmående. En del företag åsidosätter införandet av friskvård åt anställda, vissa anser att det även kan vara en olönsam och kostsam hälsofrämjande insats. Ökad ohälsa bland arbetare kan ge negativa konsekvenser vilket vi anser bör förhindras. Ett sätt att skapa friskare medarbetare är att införa friskvård på arbetsplatsen. Detta är något som intresserar oss och som vi även värdesätter högt då det även berör vårt samhälle.
Med denna fallstudie har vi iakttagit tidigare studier för att jämföra deras forskning och resultat med våra påståenden. Utifrån jämförelsen kunde vi se en tydlig likhet mellan resultaten. Vi har utfört en del kalkyler som detta projekt är grundat på för att vi ska kunna förstärka och förtydliga vårt resultat.
Då verksamheten vi har valt (First Hotel G) redan har ett bidrag som de redan tilldelar till alla anställda anser de anställda att det inte är tillräckligt. Vi har därför som avsikt med detta arbete tagit reda på om det är lönsamt att göra en större satsning vad gäller friskvård än vad de redan gör. Vi har därför riktat in oss på städpersonalen på företaget. För att veta hur situationen ser ut hos de anställda har vi gjort genomfört en enkätundersökning för att kartlägga vilka faktorer som brister och följt upp med intervjuer. Då görs en nulägesanalys för att veta hur företaget ser ut och en handlingsplan för att visa dem hur de skall gå till väga.
Genom denna fallstudie kan vi konstatera att personalen på First Hotel G inte har den kunskapen de bör ha för att förbättra sin hälsa och därför anser vi att de bör följa handlingsplanen.