Change search
Link to record
Permanent link

Direct link
BETA
Publications (1 of 1) Show all publications
Samuelson, S. (2019). Att bädda för ny kunskap. In: Kristina Johansson (Ed.), VILÄR 5-6 december 2019, University West, Trollhättan: Abstracts. Paper presented at VILÄR 5-6 december 2019, University West, Trollhättan (pp. 15-16). Trollhättan: University West
Open this publication in new window or tab >>Att bädda för ny kunskap
2019 (Swedish)In: VILÄR 5-6 december 2019, University West, Trollhättan: Abstracts / [ed] Kristina Johansson, Trollhättan: University West , 2019, p. 15-16Conference paper, Oral presentation with published abstract (Other academic)
Abstract [sv]

Användningen av testbäddar inom näringsliv och offentlig sektor blir allt viktigare i takt med att introduktionen av ny och mer komplex teknik i samhället ökar. Hälso- och sjukvården och äldreomsorgen är en viktig del av samhällsekonomin, där primärvården är en outnyttjad miljö för innovation. Samhället står inför utmaningar, där sjukvårdens begränsade resurser ska räcka till att ta hand om en åldrande befolkning. Testbäddar diskuteras inom hälso- och sjukvård, som ett redskap till att utveckla innovativa produkter och tjänster som kan bidra till att vårdens resurser används på ett mer effektivt sätt. Nya och innovativa produkter och tjänster som företag utvecklar för att bättre kunna tillgodose människors behov av hälso- och sjukvård, kommer att förändra primärvården.

Arbetsmetoder kommer att förändras och professioner som arbetar inom primärvården behöver lära sig om ny teknik. Universiteten behöver förbereda vårdstudenterna på de nya arbetssätten. Det är därför viktigt att utforska lärande i testbäddar, i relation till samarbete mellan primärvård, företag samt akademin, för att testa och implementera digital teknik för en effektivare sjukvård.Testbädden används av företag för att testa sina produkter och tjänster i en verklig praxis. Testbädden ger också möjligheter för professionerna inom primärvården att testa ny teknik och nya arbetsmetoder som följer användningen av ny teknik inom vården. Forskarna tillhandahåller aktuell forskning och kunskap om användning av teknik i primärvården.

Således blir testbädden en arena för lärande mellan vårdprofessioner, företag och forskare som samarbetar för att lära sig och utveckla ny kunskap om hur patienterna kan erbjudas en mer tillgänglig och effektiv primärvård.

Place, publisher, year, edition, pages
Trollhättan: University West, 2019
Keywords
Hälsoinformatik, AIL, digitalisering
National Category
Learning Information Systems, Social aspects
Research subject
Work Integrated Learning; SOCIAL SCIENCE, Informatics
Identifiers
urn:nbn:se:hv:diva-14892 (URN)978-91-88847-43-0 (ISBN)978-91-88847-44-7 (ISBN)
Conference
VILÄR 5-6 december 2019, University West, Trollhättan
Available from: 2020-01-20 Created: 2020-01-20 Last updated: 2020-01-20Bibliographically approved
Organisations
Identifiers
ORCID iD: ORCID iD iconorcid.org/0000-0001-5817-8942

Search in DiVA

Show all publications